Известие

Collapse
No announcement yet.

основен ремонт на 33 1,7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• основен ремонт на 33 1,7

колеги понеже правя основен ремонт на бабата
    искам да събера малко ъкъл от вас
    понеже трябва да шлайфам колановият вал и незнам дали е шлайфан преди искам да знам колко най-малко трябва да е дебелината там където са биелите за да мога да преценя дали ще мина с този вал или нов
    а също и откъде да търся биели и асновни лагери
    мерси предварително
    155 2.0 traktor

Колега, ще ти дам един съвет от патил. Занеси вала където ще го шлайфат, но хората трябва и да го паснат с новите лагери в блока. Там ти го мерят с микрометър и отварят едни дебели справочници и там пише: Първи ремонт еди колко си мм и толкова стотни.Втори ремонт... Казват ти дали да търсиш друг вал или какви лагери да купуваш отиваш и ги взимаш. Носиш им ги шлайфат вала пасват каквото пасват-търкат от лагерите и подлагат латун.Така, че като стегнеш вала с колкото усилие трябва с динамометричен ключ да се върти свободно. Трябва СЪЩИТЕ хора, които шлайфат после и да ти паснат частите.Иначе като мен най-първия път 80 кинта в АРП да ти шлайфат на произволен размер. След половин година купувам лагерите щот нямах пари. След още половин година давам мотора да ми го събират и хоп четвъртит за бат`Венцо защото е шлайфан вала без допуск за хлабина. Хайде още 50 лв. за шлайф на друго място хем по-евтино, хем още бутилка водка и ми го паснаха защото ме заведе човек там. Ако искаш ще ти дам номера на човека аз съм доволен много от него свестен е.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Естествено че так ще става.
      Мерси за съвета просто исках да видя, дали някой знае за да мога и аз да премеря с микрометъра да се знам от сега дали трябва нов вал
      ако не е проблем даи телефона
      155 2.0 traktor

Comment

Човекът ми е адаш 0889/ 31 58 37 - Венци

Последно ми взе 50 за шлайф и 30 за пасване. Успех и да кажеш какво си свършил.
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

опитай се да намериш вал на стандарт и най много на първи ремонт

Comment

ок
            а колко е стандартно
            155 2.0 traktor

Comment

Братле, ако можеш не се занимавай с глупости и естествено ако имаш пари де. Вземи си нови от Т&Н.
              М/у другото в 11бл. на ТУ има с-ма за възстановяване на циментацията, ако още работи де
              Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Working...
              X